Vi tittar in i arkivet
 
Höstresan 2006 till Borås

Nöjda resenärer

På hemväg, i två fullsatta bussar, var 100 personer trötta men nöjda resenärer från Örebro och Kumla överens om att vi återigen hade varit med om en lyckad resa. Reseledaren Sven-Åke Dahlberg och medarrangören Olle Larsson, som lagt ned mycket tid och arbete på arrangemanget, ska stort tack och mycket av välförtjänt beröm. "En mycket intressant och trevlig resa, fina arrangemang och ett verkligt fint mottagande", var det allmänna omdömet om resan som i år gick till Borås.
 
Borås i guldfeber
Väl på plats i Borås möttes vi av lokaltidningens löpsedlar som berättade att Elfsborg skulle ta guldet i fotbollens allsvenska. I striden om guldet skulle denna kväll två mycket viktiga matcher spelas. Guldaspiranterna Elfsborg och AIK skulle möta varsitt bottenlag. Elfsborg mot Öster på Borås Arena och AIK mot Örgryte i Göteborg. I Borås förväntade man sig en publiksiffra på c:a 11 000 personer samt tre poäng. Vi gjorde besök på Borås Arena, Borås Idrottshistoriska Museum, kansliet och stadsarkivet. På väg hem blev det tillfälle att besöka Ostparadiset i Falköping. Ett utförligare reportage kommer i höstens tidning Idrottsarvet1
  
/Red.

 1) Läs mer om resan. Bokmärke Höstresan

Banrekordet på 200 m stod sig
 
 Ny läktare  
  
  Olle "Totten" Gustavsson2) utmanar med boll
 
2) Olle "Totten" Gustavsson försvarsspelare i fotboll för Örebro SK. Debuterade mot Malmö FF som tjugoåring 1953 och avslutade 1969 mot samma lag.

161 matcher i allsvenskan och division 2, spelade dessutom i IFK Kumla i sju säsonger.

Dixie Erikson skriver: På planen var han hård och pådrivande – något av en buse i motståndarnas ögon. Utanför arenan den bussigaste av alla män. Totten säger jag var inte brutal och blev aldrig utvisad. Jag stod rätt och gick åt samma håll som motspelaren.

Totten spelade också allsvenska handbollsmatcher för Örebro SK samt spelade handbollsmatcher för Örebro HF

Som ledare verkade Totten som massör åt ÖSK Fotboll och ÖSK Bandy, mångårig massör åt bandylandslaget samt massör åt OS–landslaget i fotboll
Texten hämtad från Boken om Örebro Sportklubb 100 år av människor, möten & matcher.  
  

Stäng fönstret