"Kid Carina"


Maj månadsprofilbild - "Kid Carina" tog Wimbledon med storm 1984

 
  Kommer ni ihåg ÖSK:s tennisstjärna Carina Karlsson? Hon gick överraskande till kvartsfinal i klassiska Wimbledon sommaren 1984 och blev "Kid Carina" med det tennistokiga England.

Men efter skrällsegern över den brittiska superstjärnan och hemmahoppet Virginia Wade blev det tvärstopp i kvarten mot flerfaldiga Wimbledonmästaren Chris Evert från USA.

- Wimbledon var stort för mig. Det var den första Grand Slam-turnering jag kvalde in till. Det blev ju ett större genomslag än vanligt här hemma eftersom alla svenska herrar slogs ut tidigt det året.
 
- Men efter segern över hemmahoppet Virginia Wade blev uppmärksamheten stor även i England. Jag minns att allt var lite överväldigande med en uppmärksamhet som var både jobbig och rolig, så klart. Engelsmännen älskar ju Wimbledon och allt som kommer med den turneringen.

Carina heter numera Larsson i efternamn och bor tillsammans med maken, före detta tennistränaren Ola, i skånska Ystad. Men intresset för tennis är fortfarande på topp.

Håkan Bågenvik
 
 
 

   
      
   
 
  Hemsidegruppen meddelar:

Startsidans porträttbild på Carina (bild i bild) är en del av ett originalfoto taget av fotograf Karin Olsson-Bendix/SR 12 maj 2011 då 'Sporten P4 Malmöhus' sände programmet 'Lunchboxen' där Carina intervjuades. Carina var vid det tillfället klubbchef i Ystads Tennisklubb och satt i Svenska Tennisförbundets styrelse.
Länk till programmet