Kents Gubbar uppvisningsgrupp idrottshuset Örebro 1983


Gympa är hälsa, hälsa ofta!

 
  Gymnastikförening Kents Gubbar har för många betytt hälsa och välbefinnande. Grundaren Kent Fromell, myntade det sanna och slagkraftigta mottot: "Gympa är hälsa, hälsa ofta."

Väldigt många örebroare följde rådet och en s.k. glad-motion föddes. Samtidigt föddes en grupp med Gubbar, som under Kents ledning skapade en speciell form av motion till rytmisk musik och koreografiska rörelser, Uppvisningsgruppen Kents Gubbar. Under många och svettiga söndagskvällar lärde vi oss sprattla i takt och i olika formationer. Denna grupp blev snabbt populär bland andra gymnastikföreningar och vi inbjöds att komma och visa våra färdigheter. Vi for land och rike kring och roade motionärer. Snart utökades våra besök till andra länder som Norge, Danmark, Tyskland, Portugal, Holland, Åland, Bulgarien, Österrike, Japan och framför allt en 3 månaders turné i USA.

Till de mer uppskattade besöken hör medverkan i fem internationella Gymnaestrador. I nationella sammanhang kan nämnas seger och svenska mästare 1982 i "Gymnastikens Oscar" samt medverkan i Svenska Gymnastikspel från Örebro via Helsingborg, Umeå, Malmö till Norrköping.

Text hämtat ur minnesskriften om Kents Gubbar.

Anders Stenberg
 
 
 
Kents Gubbar i sin populära Can Can uppvisning
  Rad 1 från vänster Börje Nilsson, Kent Fromell
Rad 2 från vänster Anders Stenberg, Ingemar Rudholm
Rad 3 från vänster Olle Karlsson, Kent Ståhl, Karl-Gunnar Karlsson
Rad 4 från vänster Bengt Botvalde, Sören Andersson, Sune Martinsson

Bilden har tagits av Mikael Muhr under avslutning av Scandia festival i Idrottshuset i Örebro den 5 januari 1985